Fudbalski savez BiH je na zvaničnoj stranici saopštio da je u petak 24. jula u Sarajevu potpisan ugovor između kompanije M:tel i NS BiH, koji se odnosi na sponzorstvo Premijer lige Bosne i Hercegovine te A i U21 reprezentacije BiH.

M:tel je poslao najbolju ponudu, a Izvršni odobr NS BiH je odlučio da upravo ova kompanija u naredne tri godine bude sponzor Saveza.

Tako će susreti Premijer lige BiH bit će u direktnom TV prijenosu na kanalima Arene sport, ali i utakmice Kupa BiH, Prve lige FBiH te Prve lige RS.

Ovom prilikom, u ime kompanije m:tel, ugovor o sponzorstvu potpisala je Radmila Bojanić, izvršni direktor za marketing i prodaju, a u ime Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, generalni sekretar Adnan Džemidžić.

„Godinama unazad kompanija m:tel je ponosni sponzor najvećih sportskih i kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Posebnu pažnju poklanjamo uspješnim sportskim klubovima, ali i pojedincima koji svojim sportskim umijećima promovišu našu zemlju. NS/FS BiH smo prepoznali kao strateškog partnera sa kojim ćemo u narednim godinama raditi na promociji sporta, animiraćemo mlade ljude da se bave sportom, značajno ćemo unaprijediti kvalitet televizijskih prenosa utakmica i, ono što je najvažnije, omogućićemo veću dostupnost ovog prestižnog sadržaja građanima Bosne i Hercegovine. Izuzetna mi je čast što danas imam priliku da u ime kompanije m:tel ozvaničim saradnju sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH“, rekla je Radmila Bojanić, izvršna direktorica za marketing i prodaju M:tela.

Generalni sekretar Adnan Džemidžić izrazio je zadovoljstvo novim sponzorstvom:

„Potpisivanjem ovog ugovora NS/FS BiH se nastavlja povezivati sa snažnim i uspješnim partnerima, čija će nam podrška u daljem radu mnogo značiti. Poznato je da m:tel svoje poslovanje temelji i na ulaganjima u sport i društveno odgovorne projekte te će i ova saradnja biti samo korak naprijed u promovisanju i razvijanju pozitivnih vrijednosti. Kao kompanija koja prati svjetske trendove i najnovija tehnološka dostignuća na polju telekomunikacija m:tel je idealan partner Savezu koji u svom radu teži izvrsnosti i stalnom razvijanju, tako da smo sretni i ponosni na novo sponzorstvo. Vjerujem da će se kroz ovo povjerenje i saradnju stvoriti još bolji uslovi za razvoj, afirmaciju i promociju fudbala koji je sastavni dio naše stvarnosti. Želja nam je i da, kroz tu ujedinjenu energiju sa kompanijom m:tel, i uz njihovu podršku ostvarimo plasman na EURO, kao i da prenosi utakmica naših klubova budu dostupni u cijeloj Bosni i Hercegovini”, kazao je Džemidžić.

Kompanija M:tel je, po ugovoru koji je potpisan u Sarajevu, pored sponzorstva i podrške savezu, pripremila i posebne bonuse za reprezentacije i za klubove u okviru Premijer lige, kao dodatnu motivaciju za postizanje još boljih rezultata.

Nova sezona Premijer lige Bosne i Heregovine trebala bi početi 1. augusta ove godine.

M:tel za 15 miliona KM kupio prava prijenosa Premijer lige BiH

(Reprezentacija.ba)