Dušan Bajević: Na dobrom smo putu da dođemo do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju

Novi video-sastanak stručnog štaba A reprezentacije održan je u srijedu 22. jula

Dušan Bajević: Na dobrom smo putu da dođemo do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Novi video-sastanak stručnog štaba A reprezentacije održan je u srijedu 22. jula, saopšteno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Na dnevnom redu su bile mnogobrojne aktuelnosti vezane za organizaciju utakmica u UEFA Ligi nacija, uključujući plan priprema u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom COVID19.

Sastanak je počeo razmjenom informacija o igračima sa prezentovanjem analiza za svakog pojedinca počevši od standardnih do potencijalnih reprezentativaca.

Svaki član stručnog štaba imao je određene zadatke, a nakon današnjeg sastanka podijeljena su i nova zaduženja.

Posebna tema obuhvatala je organizaciju utakmica i usklađivanje aktivnosti sa mjerama koje sadrži UEFA Return to Play Protocol.

Pored selektora Dušana Bajevića na video-sastanku su sudjelovali Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović, Eldin Jelešković i Zvjezdan Misimović.

Selektor Bajević je i ovaj sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan sa mnogo preciznih i detaljnih podataka koji se odnose na stanje igrača ali i plan priprema.

„Kao i svaki sastanak koji smo do sada imali, i za ovaj su svi bili dobro pripremljeni, a zadaci su ozbiljno odrađeni“, rekao je Bajević i nastavio

„Pokušavamo doći do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju i mislim da smo na dobrom putu. Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo. Važno je da svi ostanemo zdravi, a rapoloženja i ambicija nam ne fali, što se vidjelo i danas.“

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Guest
22.07.2020. 22:48

Vidi se da je covjek profesionalac

Prevazici vec jednom
22.07.2020. 23:47

Fino Duško, samo tako, pedagoski i pedantno, sistematski i nista ne prepustati slicaju..jednom da se slomi taj javasluk..samo to da se uradi veliki je..!

Samir
23.07.2020. 14:09

Ocito je da nista neprepusta slucaju.Krasi ga pedantnost.Takav je bio i kao igrac.Milina ga bilo gledat kako igra.

Duško Dugouško
23.07.2020. 15:46

Vidi se da zna šta radi.