Roma je u posljednje dvije godine dva puta dogovorila prodaju Edina Džeke, prvo u Chelsea, zatim u Inter, ali je naš kapiten oba puta na kraju odlučio ostati na Olimpicu. Izgleda da bi opet mogli gledati sličan scenarij.

I ovo ljeto je Džekin transfer uzavrela tema, jer se oko Rome ponovo vrte Juventus, Inter i još neki klubovi koji bi Edina rado odveli iz Rima.

Iako su talijanski mediji mahom pisali kako Roma zbog njegove visoke plate od 7.5 miliona eura nema ništa protiv da proda Edina Džeku, uvijek dobro informsiani Sky Sport Italia javlja kako će Rimljani ipak pokušati zadržati svog kapitena.

Roma će dati prioritet prodaji nekih drugih igrača, te bi prodaja Edina Džeke došla u pitanje samo ako to finansije budu zahtjevale.

Edin Džeko je miljenik navijača Rome i sigurno da njegovo prisustvo u klubu garantuje “mir na tribinama”, no pitanje je hoće li ga uspjeti zadržati s obzirom da im ni nastup u Europa Ligi nije siguran naredne sezone.

Edin Džeko sa Romom ima ugovor do 2022. godine.

Roma večeras gostuje spalu SPAL-u. SPAL je totalni autsajder u ovom meču, a to dokazuje i ponuda Mozzart kladionice sa kvotom od čak 9.00 na pobjedu domaćina. Na pobjedu Rome kvota je 1.30.

Vijesti o Edinu Džeki donosi vam Mozzart Kladionica

(Reprezentacija.ba)