Talijanski portali jutros ponovo pišu o transferu Edina Džeke (34) iz Rome, ali kako bi Napoli novom odlukom mogao pokvariti ranije razmatrane planove.

Iako su se ranije kao najizgledniji novi klubovi za Džeku spominjali Inter i Juventus, Talijani jutros pišu kako bi kapiten Rome mogao završiti u Napoliju.

Juventus želi Džeku ili upravo napadača Napolija Milika. Iste želje ima i Roma. Ako prodaju Džeku Interu ili Juventusu, kao zamjenu žele upravo Arkadiusza Milika (26).

Prema posljednjim pisanjima ni Napoli ne želi ostati bez kvalitetnog napadača, pa uz novac za Poljaka žele i kvalitetnu zamjenu. Zato su Romi, ako je vjerovati talijanskim portalima, poručili kako ih zanimaju Džeko i novac za Milika.

Džeki ugovor sa Romom ističe 2022. godine, ali Miliku ističe naredne godine, pa se Napoliju očigledno žuri da ga prodaju.

Džekina cijena se procjenjuje na oko 10 miliona eura, a Milikova na oko 30 miliona eura.

Ta odluka Napolija mogla bi u potpunosti pokvariti planove oko transfera Edina Džeke koje su imali Roma, Juventus i Inter.

Gledajući na sportske motive, ali i na svake druge, Edin Džeko neće se puno radovati da ide u Napoli.

Milik je osam godina mlađi od Džeke, a za Napoli je u 119 utakmica zabio 48 golova. Ranije je u Ajaxu u 75 mečeva zabio 47 golova. Ranije je nastupao za Augsburg i Bayer.

Džeko je u Romi u 219 mečeva zabio 105 golova. Za Man. City je u 189 utakmica dao 72 gola, a u Wolfsburgu u 142 utakmcie 85 golova. Ranije je igrao za Teplice i Željezničar.

(Reprezentacija.ba)