Amer Gojak (23) će na kraju ove sezone sigurno napustiti Dinamo i preći u neki klub iz liga petice, a Talijan Bernardo Brovarone tvrdi da će tim iz Zagreba pristati na ponudu od 10 milioan eura.

Brovarone, inače posrednik u trasnferima, kazao je talijanskim medijima da je Amer spreman da zaigra u jačim ligama te da naš reprezentativac čeka hrvatski pasoš kako ne bi imao status stranog igrača.

“Spreman je za igru u jačim ligama. Talenat je neupitan, iako je ponekad previše samouvjeren. Amer čeka hrvatski pasoš s kojim ne bi imao status EU igrača što bi mu olakšalo transfer zbog pravila o ograničenju broja “stranaca”. Vjerujem da bi ponuda od 10 miliona eura zadovoljila Dinamo, koji je u prošlosti za njega dobijao ponude Manchester Cityja, Betisa i Villarreala”, rekao je Bernardo Brovarone.

Talijan je dodao i da je Gojak u januaru bio blizu prelaska u Fiorentinu, ali transfer zaustavljen zbog neočekivanih problema u Fiorentini i drugih želja tadašnjeg trenera Montelle.

Nedavno su ga u Zagrebu gledali i skauti Atalante, a ranije su Španci pisali da ga prati i Barcelona, ali i nekoliko njemačkih klubova.

Amer je ove sezone odigrao 38 mečeva za Dinamo, zabio četiri gola i pet puta asistirao.

U Dinamo je stigao 2015. godine iz sarajevskog Olimpika i sa klubom iz Zagreba osvojio četiri titule prvaka Hrvatske i tri Kupa Hrvatske.

Za reprezentaciju BiH pravu priliku dobio je tek krajem kvalifikacija za EURO 2020. U četiri meča zabio je četiri gola i tri puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)