Milan Đurić (30) nekoliko sezona imao je problema sa povredama, a ove sezone ponovo igra u dobroj formi što odmah daje odlične golgeterske rezultate.

Đurić iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri kojoj je zabio 11 golova za talijanski drugoligaš Salernitanu. Neki od njih su vjerovatno i najljepši koje je postigao do sada. Do sada ih je u karijeri u jednoj sezoni najviše zabio osam.

Klub solidno stoji u Seriji B pa imaju dobre šanse da se nađu u doigravanju za Seriju A.

Večeras gostuju Crotoneu koji je drugi na tabeli. Nisu favoriti ni prema kladionici Mozzart koja na pobjedu Salernitane daje kvotu od 5.20.

Đurić će se tako sigurno vratiti u reprezentaciju za utakmice na jesen u baražu za EURO 2020 i u Ligi nacija za SP 2022 u Kataru.

Za Bosnu i Hercegovinu je zadnji put igrao u novembru 2016. godine protiv Grčke u Atini (1:1). U reprezentativnom dresu ima sjajnu statistiku sa 7 golova u 14 mečeva. U mladoj reprezentaciji ima još bolju. Dao je više golova nego što je igrao utakmica – šest golova u četiri meča. Od toga čak tri protiv Njemačke.

Svojim golovima u Japanu protiv Danske i Japana (protiv obje selekcije dao po dva gola) bio najzaslužniji za osvajanje Kirin Kupa 2015. godine, jedinog trofeja u historiji naše reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)