Talijanska Gazzetta Dello Sport u novom izdanju pisala je o nezadovoljstvu Edina Džeke (34) koje trenutno proživljava u Romi.

Džeko nije slavio svoj posljednji gol protiv Verone, pa ovaj list to dovodi u vezu sa tim što nije zadovoljan jer klub razmišlja da ga proda u Juventus, Inter ili West Ham.

Kako pišu Talijani naš kapiten nakon što je produžio ugovor sa Romom, te nakon toga postao i kapiten ove ekipe, nije mislio da će opet doći u situaciju da mora razmišljati o promjeni sredine.

Edin je već u dva navrata odbio promijeniti klub, iako je Roma dogovorila transfere. Prošle godine u Inter, pretprošle u Chelsea.

U Rimu ima status kralja, njegovo ime se najglasnije uzvikuje prije utakmice, tu su mu rođena i djeca, ali zbog sportskih razloga navijači priželjkuju odlazak u tim koji je dominantniji od Rome. Roma nije sigurna da će naredne sezone uopšte igrati Europu.

Gol protiv Verone bio je ukupno 105. za Edina Džeku u dresu Rome čime je postao najbolji strijelac među strancima koji su igrali za Romu. Džeko je blizu i da postane treći strijelac svih vremena Rome. Nedostaje mu za to još šest golova da stigne Ameda Amedeia. Trenutno je peti strijelac, a samo mu dva gola nedostaju da prestigne četvrtog strijelca – Rodolfa Volka.

Priliku za novi gol imat će u nedjelju kada Roma upravo dočekuje Inter za kojeg se piše da želi dovesti Džeku. Inter je favorit jer na pobjedu Rome kvota je u Mozzart Kladionici 2.85, a na pobjedu Intera 2.45.

(Reprezentacija.ba)