FK Sarajevo: Održana sjednica Općinskog vijeća, o korištenju stadiona Koševo se uopšte nije diskutovalo

FK Sarajevo još jednom poziva sve nadležne da se uključe u rješavanje pitanja korištenja, upravlja i renoviranja stadiona Koševo

FK Sarajevo: Održana sjednica Općinskog vijeća, o korištenju stadiona Koševo se uopšte nije diskutovalo

Danas je održana sjednica OV Centar, a kako ističu iz FK Sarajevo uopšte se nije diskutovalo o korištenju Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

FK Sarajevo je na zvaničnoj stranici izdao saopštenje vezano za situaciju sa najvećim stadionom u Bosni i Hercegovini, a isto vam prenosimo u cijelosti.

“FK Sarajevo sa žaljenjem obavještava svoje navijače i javnost da, usprkos jasnom obećanju, na današnjoj sjednici OV Centar uopšte nije diskutovano o korištenju Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Naime, načelnik Općine Centar je na press konferenciji održanoj 23. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase kao i u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Kluba obećao da će na današnjoj sjednici OV-a biti razmatrani prijedlozi Memoranduma o razumijevanju dostavljenog od strane Kluba, koji predstavljaju uvod u rješavanje pitanja upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

FK Sarajevo je u skladu sa dogovorom na protokol predao i molbu da se predstavnik Kluba obrati u vezi eventualnog glasanja i da dodatno obrazloži problematiku sa kojom se klub suočava, ali na tu molbu nije nikada odgovoreno, niti je tema uključena u dnevni red OV Centar”, navodi se u saopštenju FK Sarajevo i dodaje:

“Naglašavamo da je FK Sarajevo u potpunosti spreman preuzeti upravljanje Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase” kako bi kroz investicijski ciklus uspjeli da stadion ispuni uslove kategorije 4 kao jedini stadion takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva sve nadležne da se uključe u rješavanje pitanja korištenja, upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” koji je jedini pravi dom FK Sarajevo.”

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: