Premijer liga Bosne i Hercegovine trebala bi početi prvog dana augusta, a još uvijek se ne zna ko će polagati prava na ime takmičenja te ko će biti nosioc TV prava za naredne tri sezone u najboljem rangu takmičenja u BiH.

Ponude su na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poslala tri ponuđača, saznaje Klix.ba, a odluka bi trebala biti donesena na sjednici Izvršnog odbora krovne kuće bh. nogometa koja bi trebala bi održana sutra.

Sjednica Izvršnog odbora NS BiH trebala se održati danas, ali je odgođena za petak, a jedna od tačaka dnevnog reda je i sponzorstvo Premijer lige BiH i odluka o TV pravima.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba finansijski najveću ponudu na adresu NS BiH poslao je M:tel i trenutno ima prednost nad konkurencijom. Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o ovoj temi dok se ugovor s jednim od ponuđača ne zaključi.

Do početka nove sezone ostale su dvije sedmice i, ukoliko se sjednica Izvršnog odbora NS BiH sutra održi, ime spoznora i vlasnika TV prava za Premijer ligu BiH trebali bi saznati u narednim danima.

(Reprezentacija.ba)