FK Sarajevo, prema još uvijek nezvaničnim informacijama, uspio je dogovoriti otkup ugovora našeg mladog reprezentativca Zinedina Mustedanagića (21).

Mustedanagić je zimus u Sarajevo posuđen iz Sparte Prag na želju trenera Vinka Marinovića koji ga je vodio i kao selektor u mladoj repreznetaciji. Mustedanagić je bh. supertalenat pa je Sarajevo imalo želju da ga zadrži na duže staze.

Nažalost direktor Sparte, legendarni češki fudbaler Tomas Rosicky, prethodnih mjeseci i nije bio baš pretjerano zainteresovan za komunikaciju sa Bosnom i Hercegovinom.

Ipak, FK Sarajevo, tačnije njegov sportski direktor Emir Hadžić kao i ljudi koji se bave Mustedanagićevom karijerom uspjeli su “prelomiti” Rosyckog i dogovoriti da naš mladi reprezentativac definitivno pređe na Koševo.

Mustedanagić je prošao omladinske kategorije Sparte gdje je imao izuzetno dobre rezutlate, ali nije dobio priliku da se nametne u seniorskom timu češkog velikana.

Očekuje se kako će FK Sarajevo nakon europskih utakmica pokušati prodati svog najboljeg veznjaka Amara Rahmanovića, a umjesto njega bi važniju ulogu na terenu dobio upravo Mustedanagić. Ove sezone odigrao je svega dvije utakmice za FK Sarajevo.

Uz Sarajevo se proteklih dana spominjao i dolazak Fatosa Beqiraja iz Izraela, no posljednje informacije govore kako je finansijski ovaj transfer prezahtjevan i za superbogate vlasnike FK Sarajevo iz Vijetnama.

(Repreznetacija.ba)