Danas će se u Seriji A odigrati čak sedam utakmica. Još je šest kola prije kraja, pa je još uvijek više kandidata za Europa Ligu, ali i za Seriju B.

Edin Džeko i Roma nemaju šansu za Ligu Šampiona koja im bježi 14 bodova, ali su u dobroj poziciji da se plasiraju u Europa Ligu.

Za to im trebaju bodovi večeras protiv Hellas Verone. Roma je favorit ako je vjerovati Mozzart kladionici koja daje prednost Džeki i saigračima pa je kvota na njih 1.65, a na pobjedu Verone 5.10.

Utakmica počinje u 21,45 sati a od prve minute se očekuje Edin Džeko koji traži svoj 15. gol u Seriji A ove sezone, ukupno 18. u svim takmičenjima.

Zanimljivo, Edin Džeko je upravo za Romu u Seriji A debitovao protiv Verone prije pet godina.

Danas bi na terenu mogli ponovo gledati i Miralema Pjanića koji se kako je sam rekao oporavio od manje povrede mišića prepone.

Juventus gostuje Sassuolou, a njihovi navijači nakon poraza i remija žele pobjedu. Ako Ronaldo zabije gol, izjednačit će rekord Edina Džeke te postati drugi igrač u historiji fudbala koji je dao više od po 50 golova u tri lige petice.

Mozzart kladionica daje prednost gostima iz Torina sa kvotom od 1.70. Prema Mozzartu za očekivati je da bude tri ili više golova za šta nude kvotu od 1.45. Utakmica počinje u 21,45 sati.

Danas će na teren i klubovi naših Begovića, Krunića, Lulića i Jajala.

Milan gostuje Parmi, a Udinesee dočekuje Lazio.

(Reprezentacija.ba)