Skupština Opštine Pale dodijelila je plac Novaku Đokoviću na Jahorini.

Vijećnici ove Opštine su jednoglasno usvojili odluku o dodijeli zemljišta površine oko 400 kvadratnih metara najboljem teniseru svijeta. Kako je saopšteno, zemljište se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Jahorini preko puta polazne stanice gondola.

Zanimljivo informacija stiže isti dan kada i ona da će se Predragu Pašiću, proslavljenom fudbaleru FK Sarajevo oduzeti stan u centru Sarajeva odlukom Općine Centar.

“Ovim putem želim da obavijestim javnost o postupanju Pravobranilaštva Općine Centar Sarajevo, koje mi je učinilo veliko nepravdu. Naime, Općina Centar Sarajevo mi oduzima moju imovinu i izbacuje moju suprugu i mene na ulicu. To je učinila prevarnim sudskim postupkom vođenim bez mog znanja i na taj način mi je oduzeto pravo da branim svoju imovinu, u želji da prisvoji poslovni prostor u vlasništvu Jevreja u kojem sam kao savjestan posjednik više od trideset godina.

Prostor sam dobio u posjed od FK Sarajevo i tadašnjeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportista. Vidjevši da Pravobranilaštvo Općine Centar Sarajevo, u postupku harmonizacije, briše u gruntu gospodina Morica (Moše) Isaka Alkalaja, vlasnika prostora, sa svojim advokatima sam u zakonskom sudskom postupku vratio u gruntovnicu gospodina Alkalaja koji je upisan kao vlasnik prostora sa 1/1.” naveo je očajni Predrag Pašić.

(Reprezentacija.ba)