Vico Zeljković: Napuštam Borac i postajem predsjednik Fudbalskog saveza BiH

Vico Zeljković najavio da postaje novi predsjednik Fudbalskog saveza BiH

Vico Zeljković: Napuštam Borac i postajem predsjednik Fudbalskog saveza BiH

Banjalučki Borac objavio je kako je zakazao Izbornu skupštinu za 6. august.

Kako su naveli iz kluba na ovoj skupštini biće izabran novi predsjednik FK Borac, jer će postojeći Vico Zeljković postati predsjednikom Fudbalskog saveza BiH.

– Svom nasljedniku ostavljam stabilan i finansijski siguran Borac, sa odličnom perspektivom i svijetlom budućnošću. Odlazim veoma zadovoljan nakon što sam ispunio svoja obećanja, u trenutku kada smo vratili veliku većinu dugova koji su godinama onemogućavali normalno funkcionisanje kluba, napravili respektabilnu ekipu, izborili plasman u Europu i stvorili sve preduslove za juriš na titulu šampiona. Moj odlazak ni na koji način neće poremetiti funkcionisanje kluba koji je na stabilnim nogama i sa kvalitetnim ljudima, a ja ću i kao predsjednik saveza uvijek biti na raspolaganju Borcu, kao i svim drugim klubovima u BiH, s obzirom da mi to omogućava pozicija predsjednika FS RS, a u budućnosti i prvog čovjeka BH fudbala – istakao je Vico Zeljković.

Zeljković bi čelnu funkciju u bh. fudbalu trebao preuzeti u decembru ove godine.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
tuzna vijestz a fudbal
07.07.2020. 10:33

TUZNA VIJEST ZA BH FUDBAL..plakacemo mi za Begicem…jer je Begic bio APOLITICAN a ovaj je visokorangirani clan SNSD….

Ljuta_Krajina
07.07.2020. 12:22

Pa drzavo imal‘te ikako? Da li je ovo moguće? Za šta su ljudi ginuli, da nam se danas se.e po drzavi ko i kako hoće. Ko odlučuje o ovome i na osonovu čega?! Dabogda vam presjelo sve