Izet Hajrović (28) je u sezoni 2018. / 2019. igrao sjajno za zagrebački Dinamo , postigao je 10 golova i dodao osam asistencija u 34 odigrana meča.

Nažalost, u tekućoj sezoni je ubilježio 20 nastupa u svim takmičenjima za Dinamo, nije postigao nijedan gol, a zadnji put je na terenu bio 16. februara ove godine kada je ušao u igru u 70. minuti protiv Osijeka.

Nakon toga nije zaigrao ni minutu te je u 11 uzastopnih utakmica bio na klupi.

Šampionat u Hrvatskoj se nije igrao nekoliko mjeseci zbog korona krize, a nastavljen je početkom juna ove godine i do danas je ukupno odigrano sedam kola.

Izet je kod novog trenera Igora Jovićevića u svih sedam mečeva bio na klupi i glavni razlog za to je što bh. reprezentativac jedini nije pristao na smanjenje plate uslijed korona krize.

Fudbaleri Dinama u ponedjeljak počinju sa treninzima, Hrvati pišu da Izet Hajrović jedini nije pristao na smanjenje plate

Dinamo upravo na ovaj način “kažanjava” Hajrovića, jer su u posljednjih nekoliko susreta gotovo svi igrači dobili priliku da igraju osim Izeta.

Hajrović ugovor sa Dinamom ima do 31. decembra 2021. godine, a podsjećamo da se u zimskom prelaznom roku špekulisalo o njegovoj posudbi u FK Sarajevo.

Dvadesetosmogodišnji Izet je na kraju ostao u Dinamu, ali još uvijek nije odigrao ni minute u hrvatskom šampionatu.

Hrvatski mediji su u aprilu objavili da je Hajrović najplaćeniji igrač HNL-a te da godišnje zaradi 850.000 eura ili oko 1.660.000 KM.

Izet je za A selekciju BiH ubilježio 27 nastupa i zabio šest golova.

(Reprezentacija.ba)