Dvojica brazilskih fudbalera, stoper Douglas Nonato Oliveira Cruz i krilni napadač Clarismario Santos Rodriguez potpisaće ugovor sa Borcem, baš kao i zadnji vezni Marko Brtan, koji na Gradski stadion stiže danas iz Jermenskog Urartua, a prije toga nosio je dres Krupe, piše Glas Srpske.

Cruz, koji ima 22 godine putovaće sa fudbalerima Borca na pripreme u Srbiju, dok će 18-godišnji Santos odmah biti pozajmljen nekom od prvoligaša Srpske i do zime će se pratiti njegov razvoj.

“Odlučili smo se na ovaj korak, jer nam u ovom trenutku deficitarniji na poziciji štopera, dok u smo u vrhu napada adekvatno popunjeni. Što se tiče Brtana, on će poslije ljekarskih pregleda i testa na viru korona potpisati ugovor na godinu plus godinu i putovaće sa ekipom u srijedu ujutro na Zlatibor”, naglasio je predsjednik Banjalučana Vico Zeljković.

Kormilar “crveno-plavih” Vlado Jagodić zadovoljan je što je ekipa praktično kompletirana i što će u Srbiji imati sve igrače na koje će računati u narednom šampionatu.

“Na Zlatibor će putovati 25 igrača i tri golmana, a koja su trojica prekobrojna odlučićemo poslije večernjeg treninga. Poslije dosta peripetija oko Marina Ljubičića i na kraju njegovog nedolaska u opticaju za poziciju zadnjeg veznog imali smo nekoliko igrača, a izbor je pao na Brtana. On je posljednju sezonu proveo u Armeniji posljednji meč je odigrao početkom juna i vjerujem da će uspjeti da ispuni ono što se od njega traži”, rekao je Jagodić, prenosi Glas Srpske.

Zlatibor je prošle godine bio dobra polazna osnova za Banjalučane, a iskusni strateg vjeruje da će tako biti i ovog puta.

“Poznato je su uslovi sjajni, kao i tereni, a na raspolaganju imate protivnike po mjeri. Zato nije bilo uopšte teško pronaći adekvatne rivale. Već 11. jula igramo protiv Radnika iz Surdulice, tri dana kasnije nam je protivnik Inđija, a 18. jula Javor iz Ivanjice. Dan kasnije igramo protiv Trepče, a 21. jula protiv Čukaričkog. Po povratku ćemo odigrati generalnu provjeru, a ime protivnika bi trebalo biti poznato za nekoliko dana. Vjerujem da će to biti dovoljno da potpuno spremni uđemo u sezonu u kojoj ima velike planove na domaćoj sceni, a očekuje nas i nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope”, dodao je Jagodić.

(Reprezentacija.ba)