Talentovani Anel Ahmedhodžić (21) ove sezone igra odlično u švedskoj ligi za Malmo, a još uvijek nije donio odluku da li će igrati za Švedsku ili Bosnu i Hercegovinu.

Dušan Bajević dao zeleno svjetlo za tri talenta koje je preporučio Reprezentacija.ba portal

Anelov otac Mirsad je za švedski portal FotbollDirekt.se kazao da je u kontaktu sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH.

“U kontaktu samo sa Fudbalskim savezom BiH. Jučer me zvao Zvjezdan Misimović, a večeras bi trebao razgovarati sa selektorom Dušanom Bajevićem. BiH je zainteresovana za Anela. Imaju problema u defanzivi i rekli su da im je potreban. Namjeravaju mu dati šansu u Ligi nacija u septembru”, rekao je Mirsad i dodao:

“Anel me je pitao šta ja mislim o njegovoj odluci. Ja sam mu rekao da on mora sam da odluči. To će biti teška odluka za njega, ali je mora sam donijeti. Pričao sam sa njegovim agentom Markusom Rosenbergom. On je rekao da ga žele u švedskoj reprezentaciji, ali nije sigurno da će dobiti šansu u prvom timu. S druge strane, u Bosni i Hercegovini su mu obećali mjesto u prvom timu. On je njihov prvi izbor. Anel će odluku najvjerovatnije o nastupu za reprezentaciju donijeti do kraja ljeta.”

Anel Ahmedhodžić, koji igra na poziciji stopera, je u tekućoj sezoni odigrao svih sedam utakmica za Malmo.

Trenutno je jedan od najboljih defanzivaca lige, a za omladinske selekcije Švedske je ubilježio 50 nastupa te je odigrao jedan prijateljski meč za A selekciju.

(Reprezentacija.ba)