VIDEO/ Azra Numanović u “Opsajdu”: Ženski fudbal u BiH napreduje, omladinski pogon je kjučan faktor

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Ljepša polovina Opsajda. U 31. izdanju podcasta Saša, Ića i Goran ugostili su Azru Numanović, fudbalerku i funkcionera SFK Sarajevo, najuspješnijeg fudbalskog kolektiva u BiH.

Sarajevo je ove sezone osvojilo 18. uzastopnu titulu prvaka BiH i tako postalo svjetski rekorder.

No, u kakvim uslovima zapravo djevojke rade? Koliko je dobro to što je Sarajevo toliko dominantno u domaćem prvenstvu? Kakvo je stanje u ostalim klubovima i koliko su blizu smanjenja razlike? Kako se ekipa taktički priprema za ligu u kojoj godinama nema poraza?

Koji su problemi djevojaka koje se bave fudbalom generalno? I kolike su šanse da reprezentacija napravi korak dalje i plasira se na veliko takmičenje? Opsajd, XXXI.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: