Juventus je u utorak navečer savladao Genou i napravio dobar korak ka osvajanju nove titule. Bila je ovo šesta pobjeda u nizu, u kojoj je učestvovao i naš Miralem Pjanić (30).

Iako je već potpisao ugovor sa Barcelonom Pjanić će igrati za Juventus do kraja augusta, odnosno završetka Lige Šampiona.

Sinoć je asistirao Ronaldu za 0:2, a Juve je slavio ukupno 1:3 – bila je to šesta pobjeda u nizu za četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Lazijem.

Novinare je nakon utakmice najviše zanimalo šta će Maurizio Sarri, trener Juveta, reći za Miralema Pjanića nakon njegovog transfera u Barcelonu.

“Biću iskren i reći da ovih dana nismo ni progovorili. Nismo pričali još od nakon što smo se vratili iz karantina. Ovih 25 dana je bio rezervisan, tražili smo razlog, a sada nam je jasno da je bio psihološki napet.” rekao je Sarri nakon meča u kojem je Pjanić igrao više od 70 minuta.

“Siguran sam kako će Pjanić za nas do kraja sezone igrati jako dobro.” rekao je Sarri koji je neposredno nakon informacije da je prešao u Barcelonu bio pun hvale za Miralema, njegov profesionalizam, inteligenciju…

(Reprezentacija.ba)