Barcelona je jučer remizirala protiv Celte Vigo sa 2:2, a mediji u Španiji pišu o lošim odnosima u svlačionici novog kluba našeg Miralema Pjanića (30). Istina, oni mediji bliski Real Madridu čini se ma malo i preuveličavaju situaciju.

Ipak, video govori više od hiljadu riječi, a ne baš najbolji odnosi između igrača i stručnog štaba izašli su na vidjelo tokom jedne od pauzi za osvježenje kad je Leo Messi potpuno ignorisao pomoćnog trenera Edera Sarabija koji mu se nekoliko puta pokušao obratiti.

Messi se pravio kao da njegov trener ne postoji, što se bez obzira na fudbalsku veličinu argentinske zvijezde, u fudbalu smatra daleko neprimjerenim.

Pojedini mediji su pisali kako su stvari bile loše i poslije utakmice u svlačionici, gdje su igrači iznijeli niz kritika na račun glavnog trenera Quique Setiena.

Šest kola prije kraja, kada je Real Madrid dva boda ispred Barcelone, javio se i Xavi koji kao trener radi u Qataru:

“Moja najveća želja je da postanem trener Barcelone i da je vratim na pobjedničke staze. Moj tim i ja se spremamo za to. Ja sam vojnik kluba i volio bih da se vratim u pravom trenutku i krenem u posao od nule. Imam samo fudbalske motive da preuzmem Barsu. Zimus smo pričali, ali nije bio pravi trenutak. Pred nama su izbori u klubu, vidjećemo…”.

Miralem Pjanić će se Barceloni pridružiti tek u augustu po završetku španske, talijanske i Lige Šampiona.

https://twitter.com/FCBW_Med1a/status/1277383316874895361

(Reprezentacija.ba)