VIDEO Velež je iz zraka snimao proslavu rođendana na ulicama Mostara

Navijači Veleža, popularni Rođeni, rođendan kluba dočekali su na ulicama Mostara gdje su glasno uz pjesmu, baklje i vatromet proslavili 98. godišnjicu osnivanja Veleža.

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Fudbalski klub Velež danas proslavlja 98 godina postojanja.

Navijači Veleža, popularni Rođeni, rođendan kluba dočekali su na ulicama Mostara gdje su glasno uz pjesmu, baklje i vatromet proslavili 98. godišnjicu osnivanja Veleža.

Prema matičnim knjigama, historija Veleža počinje 26. juna 1922. na poljani kod Sjevernog logora u Mostaru. Klub je dobio ime po planini iznad Mostara, jednom od simbola tog grada i Hercegovine.

Najveći uspjesi kluba su osvajanje Kupa Maršala Tita 1981. i 1986. godine, ali još veći uspjeh je jaka simbolika kluba koji je kroz sve nedaće u svojoj historiji zadržao kultni karakter organizacije koja ujedinjuje i spaja.

Velež je dao neke od najvećih fudbalskih imena svih vremena poput Vahida Halilhodžića, Duška Bajevića, Blaža Sliškovića, Envera Marića, Mehe Kodre, Franje Vladića, Semira Tuceta…

Rođeni danas prolaze kroz svijetlu fazu stabilnog rada kluba od kojeg se u budućnosti mogu očekivati još bolji rezultati i infrastrukturni projekti.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zulumcurai
26.06.2020. 22:18

da i onda su dosli prokleti boljsevici i komunjare i NA SILU STAVILI agresorsku zvjezdu petokraku na grb, na mjesto gdje je bila fudbalska lopta ispod starog mosta…