Fudbalski savez BiH danas je objavio kako su izabrani izvođači radova za Sportski fudbalski centar Fudbalskog saveza Republike Srpske u Prnjavoru.

“Ugovor kojim se definišu obaveze izvođača radova u okviru projekta izgradnje Sportskog fudbalskog centra FS RS u Prnjavoru, potpisan je danas u Sarajevu između NS/FS BiH i firmi GP „GRADIP“ iz Prnjavora i “MAVAS” iz Mrkonjić Grada.

U ime NS/FS BiH Ugovor je potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić, dok su „Gradip“ i „Mavas“ predstavljali njihovi pravni opunomoćnici Bijedić Milan, odnosno Slavica Zekanović-Stojičić.

„Zadovoljstvo mi je što potpisivanjem Ugovora praktično počinjemo sa realizacijom ovog projekta“, izjavio je Adnan Džemidžić.

Generalni sekretar NS/FS BiH je prilikom potpisivanja dokumenta još dodao: „Mi ćemo sa svoje strane ispoštovati sve dogovorene obaveze a od vas očekujemo da se pridržavate definisanih rokova. Naravno, ne možemo predvidjeti šta će se dešavati u budućnosti ali samo zajedničkim angažmanom možemo uspješno završiti ovaj projekat. Prnjavor nam je samo početak u stvaranju jedne dobre priče a vjerujem da će ih biti još.“

Predstavnici firmi „Gradip“ i „Mavas“ su se zahvalili na povjerenju istakavši da kvalitet radova koje će oni izvoditi neće biti upitan.

Kako je predviđeno ovim Ugovorom firma „Gradip“ se obavezuje da izvrši sve radove na pripremi zemljane podloge za montažu vještačke trave, kao i nabavku, isporuku i ugradnju fudbalskih golova, “VIP” nadstrešnica za timove i službena lica i mobilne golove. Vrijednost radova je 185.014, 78 KM a rok izvršenja je 45 dana od početka izvođenja radova.

Obaveze „Mavas“-a su: nabavka i instalaciju terena dimenzija 108×68 metara (7350m2) sa vještačkom travom tipa DOMO Duraforce XSL 60M/16/SBR proizvođača DOMO Sports Grass (Belgija), nabavka i prostiranje kvarcnog pijeska i gumenog granulata, te nabavka, isporuka i ugradnja korner zastavica, sudijskih zastavica i kompleta čunjeva, prepreka, visokih lopti i vještačkog živog zida za treninge ekipa. Ukupna vrijednost ovih radova je 325.899,99 KM a rok za okončanje je 45 dana od trenutka kada počnu radovi na već ranije pripremljenoj podlozi.

Sporazum o zajedničkom angažmanu na realizaciji projekta izgradnje „Sportskog fudbalskog centra“ u Prnjavoru potpisali su 31. maja prošle godine NS/FS BiH, Fudbalski savez RS-a, opština Prnjavor i FK „Ljubić“. Sredstva u u iznosu od 299.000,00 USD za izgradnju terena sa vještačkom travom, što je prva faza u realizaciji ovog projekta, obezbijeđena su iz FIFA programa Forward I, odobrenog na osnovu aplikacije NS/FS BiH.” navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

(Reprezentacija.ba)