Elvir Koljić (24) je u posljednje dvije godine imao nekoliko teških povreda, ali čini se da se sada vratio jači i bolji.

Korpulentni napadač je u samo četiri dana zabio tri gola u dvije utakmice za Craiovu i praktično ostavio ovaj tim u igri za šampionsku titulu u rumunskoj ligi.

Elvir se iz Craiove javio za Reprezentacija.ba portal i govorio o nastavku sezone u Rumuniji, koja ja nastavljena nakon pauze zbog korona krize, zatim o svojoj formi, povredama, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Ova pauza zbog korona krize je na neki način meni pomogla da se u potpunosti oporavim, zaliječim povrede i spremim se za nastavak sezone. Kada sam se zbog prethodne povrede vraćao u tim, bio sam žrtvovan zbog pravila rumunske lige da moraju dva igrača do 21 godine biti u početnom sastavu. Tada sam ulazio u igru svaku utakmicu, ali to nije bilo dovoljno. Sada je situacija drugačija i presretan sam zbog golova u zadnje dvije utakmice. Čudno je igrati bez prisustva navijača, jer mi imamo fenomenalnu podršku. Mislim da upravo to ne ide nama u korist, s obzirom da na drugim stadiona nije velika posjećenost”, ističe Koljić na početku razgovora.

Elvir je imao nekoliko teških povreda koje su ga zaustavile da zaigra možda i u jačoj ligi. Nada se da su povrede iza njega.

“Od dolaska u Craiovu imao sam dvije teške povrede. Oba puta sam pauzirao po nekoliko mjeseci. Ipak, uspio sam se vratiti i nadam se da su te povrede iza mene. Vratio sam se u formu u kojoj sam bio kada sam stigao u Craiovu. Dajem golove, pomažem ekipi da pobjeđuje i drago mi je zbog toga. Naravno, na meni je da nastavim trenirati i pokušati da budem još bolji. Do kraja sezone imamo još šest kola i u igri smo za prvo mjesto. Prvoplsirani Cluj nam bježi četiri boda, a upravo protiv njih igramo naredni vikend. Također, zadnje kolo dočekujemo Cluj na našem terenu. Imamo dobru ekipu i svakako da su ciljevi najviši.”

Ponajbolji igrač Craiove je rođen u španskom Valladolidu, ali je svoju igračku karijeru počeo u klubu NK Ključ.

“Fudbal sam počeo igrati u NK Ključ od svoje desete godine. Kasnije sam otišao u Maribor i nastupao za juniorski tim dvije godine. Nakon toga sam sa nepunih 18 godina otišao u Triglav, a onda je uslijedio povratak u BiH. Igrao sam za Krupu u Drugoj ligi RS te sa tim klubom izborio plasman u Prvu ligu RS. Jednu sezonu sam proveo u Borcu, pa sam se opet vratio u Krupu. Imao sam odličnu sezonu u Premijer ligi, zatim je došla ponuda da odem na posudbu u Lech, ali sam te tamo povrijedio. U sezoni 2018. / 2019. zabio sam osam golova u sedam mečeva za Krupu i onda je uslijedio transfer u Craiovu.”

Koljić je za A selekciju BiH odigrao tri meča i to u mandatu Roberta Prosinečkog. Protiv Armenije u kvalifikacijama za EURO je ušao u igru i povrijedio se. Otkriva nam da nije imao kontakt sa novim stručnim štabom Zmajeva.

“Do sada nisam imao kontakte sa novim stručnim štabom A selekcije BiH. Naravno, ukoliko nastavim sa dobrim igrama i golovima na selektoru je da prepozna da li sam mu potreban. Mi smo jaka reprezentacija i imamo velike šanse da se plasiramo na EURO kroz baraž.”

Nekadašnji napadač Krupe nam za kraj razgovora govori da je zadovoljan u Craiovi i da za sada ne razmišlja o odlasku.

“Ugovor sa Craiovom imam do do ljeta 2022. godine uz opciju da produžim na još jednu godinu. Ovdje sam zaista zadovoljan i ostat ću sve dok ne dođe neka konkretna ponuda sa kojom ćemo biti svi zadovoljni.”

Elvir Koljić (24) je rođen 1995. godine u španskom Valladolidu. U svojoj igračkoj karijeri nastupao je za Triglav, Krupu, Borac, Lech i Craiovu čiji je trenutno član. Za Craiovu je ukupno odigrao 34 meča, dao 19 golova i pet puta asistirao. Ubilježio je i tri nastupa za A selekciju BiH.

(Reprezentacija.ba)