Portugalski trener Paulo Fonseca (47) koji od prošle godine vodi Romu obratio se novinarima na press konferenciji uoči prve utakmice njegovog kluba nakon korona krize.

Roma će u srijedu od 21,45 sati u Rimu ugostiti Sampdoriju.

“Vježbali smo nekoliko kombinacija proteklih dana, ali od formacije je važnije da imamo pristup i da je ekipa odlučna da pobijedi prvu utakmicu. Neće nam biti lako bez publike. U karijeri sam igrao samo jednom bez publike, tako da znam da će nam navijači, posebno ovakvi kakvi su naši, vrlo nedostajati.” rekao je Fonseca.

Novinare je zanimalo šta igrači misle o nedavnoj suspenziji sportskog direktora nakon konflikta sa predsjednikom kluba. Roma je prošle sedmice objavila saopštenje u kojem navodi da je suspendovan sportski direktor kluba Gianlucha Petrachi. Navodno, Petrachi je poslao uvredljivu poruku Palotti jer ga ovaj nije spomenuo u jednom intervjuu kada je hvalio trenera Paula Fonsecu.

“Nije sada vrijeme da pričamo o tome. Moramo biti ujedinjeni i pokazati zajedništvo na terenu i samo razmišljati o onome što ćemo uraditi na samoj utakmici. Važno je da smo fokusirani da pobijedimo”

Roma će imati pravo na pet izmjena, kao i svi klubovi nakon korona krize.

“Smatram da je bolje da se vratimo na tri izmjene, ali se sa ovakvim gustim rasporedom moram složiti sa ovom mogućnosti. Iako smo imali dugu pauzu, nismo mogli igrati ni prijateljske utakmice. Ipak, pripremali smo se kao za početak sezone i mislim da smo spremni za izazove”

Roma ima ulogu favorita, pa kvota u Mozzartu na trijumf Džeke i saigrača iznosi 1,45.

Roma ove sezone igra izuzetno ofanzivno, a kvota na 4+ u ovom duelu je 2.25.

(Reprezentacija.ba)