Meho Kodro: Toliko volim Velež, došao bih da budem trener

Meho Kodro sa puno emocija govorio o FK Velež

Meho Kodro: Toliko volim Velež, došao bih da budem trener

Iako je došao do Barcelone u kojoj je čak nosio broj devet na dresu, Meho Kodro (53) nikada nije zaboravio svoj Velež koji kako kaže i danas jako voli, te kojeg prati svakog ljeta kada odmor provodi u Mostaru.

Gostujući u podcastu Opsajd Kodro je priznao kako bi rado postao trener Veleža, iako trenutno u Švicarskoj vodi FC Stade Lausanne.

“Već sam od druge ili treće godine života sam toliko volio Velež da to nije jednostavno objasniti. Kada sam prvi put otišao na stadion ja sam se od sreće i ljubavi šokirao. Bilo mi je uvijek čudno kako neko ko je tu blizu mene može navijati za bilo koga drugog osim za Velež. Živiš u mojoj ulici, tu su ti Vaha, Baka, Duško, Mara, a ti navijaš za nekog drugog. Živio sam na Buni gdje su igrači Veleža znali dolaziti u hotel, pa sam znao satima čekati da vidim nekog od igrača, a onda to prepričavati. Sa 14 godina sam počeo trenirati u Veležu i klubu sam na svemu zahvalan. Kasnije kada sam upoznao Tucu, ja sam bio prepun poštovanja prema njemu, persirao sam ga, razmišljao šta da kažem da ga impresioniram. Mogu žaliti što sam bio u vojsci kada se igralo finale Kupa ili što smo bili blizu titule, ali je nismo uspjeli osvojiti.”

Postoji li šansa da kao trener preuzmete Velež?

“Postoji, što ne bi postojala. Sada su okolnosti drugačije, ali toliko volim Velež da kada postoji tolika ljubav onda je nemoguće reći ne.”

Cijelo gostovanje Mehe Kodre u podcastu Opsajd pogledajte u nastavku.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Meho Kodro: Toliko volim Velež, došao bih da budem trener - Mostarski.ba
24.06.2020. 11:14

[…] Iako je došao do Barcelone u kojoj je čak nosio broj devet na dresu, Meho Kodro (53) nikada nije zaboravio svoj Velež koji kako kaže i danas jako voli, te kojeg prati svakog ljeta kada odmor provodi u Mostaru, piše reprezentacija.ba […]

Guest
24.06.2020. 12:47

Meho legenda veleza i velika ljudina!

Veležovac
24.06.2020. 17:44

Hoće li ovaj portal konačno početi postavljati normalan grb Veleža??? Imate ga brate mili svugdje, pogledajte kako izgleda na dresovima i taj stavite. Prestanite sa ovim nekim modificiranim ili polovičnim verzijama službenog grba kluba!