Amel Tuka u nedjelju trči u Sarajevu

Amel Tuka u nedjelju nastupa na petom Atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo

Amel Tuka u nedjelju trči u Sarajevu
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

U Centru Safet Zajko 26. juna održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca. Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona.

Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400 metara. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u kugli, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević rekorder Hrvatske, na 100 metara imat ćemo najboljeg sprintera Makedonije, pored navedenih imat ćemo veliki broj BH reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz BiH i regije. Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu”, ističe organizator Elmir Ćerimagić.

Miting će se održati u nedjelju, 28. juna, s početkom od 18 sati.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom “Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka”.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
23.06.2020. 23:52

tv prenos?