Općina Centar za 1 KM ponudila FK Sarajevo stadion Koševo na upravljanje

FK Sarajevo odbio potpisati dokument koji im je dostavila Općina Centar sa ciljem definisanja upravljačkim pravima nad stadionom Koševo

Općina Centar za 1 KM ponudila FK Sarajevo stadion Koševo na upravljanje
Foto: Općina Centar Sarajevo

FK Sarajevo obavijestio je danas javnost kako je odbio potpisati dokument koji im je dostavila Općina Centar sa ciljem definisanja upravljačkim pravima nad stadionom Koševo.

U dokumentu se navodi kako je Općina Centar spremna FK Sarajevo dati na korištenje stadion Asim Ferhatović Hase za 1 KM, ali do privođenja objekta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom.

Pročitajte cijeli dokument "Memorandum o razumijevanju"

FK Sarajevo je javno objavilo svoj odgovor koji prenosimo u cjelosti: “Općina Centar danas je na adresu Kluba dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase.

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno. 

Fudbalski klub Sarajevo odmah danas uputio je odgovor na dostavljeni Memorandum kojim se traži definisanje pitanja poput sljedećih: 

– U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su daljnje obaveze FK Sarajevo?
– Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?
– O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?
– Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?
– Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona – da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo? 

Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost”.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: