Marjan Mijajlović, sportski tv. komentator, se 19. aprila ove godine javio iz Beograda u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića, a večeras (20. juni) je bio gost u studiju FACE TV u Sarajevu.

Mijajlović se nakon skoro pet godina vratio u Sarajevo i poručio da će uskoro ponovo prenositi mečeve reprezentacije BiH.

“Ja se vraćam i hoću da pokažem da sam još jači. Prema svim analizama ja sam jedan od najboljih komentatora ikada na ovim prostorima. Imam pravo da to kažem i to prvi put govorim. Rezultati to govore. Ono što mogu da kažem gledateljima jeste da budu uvjereni da ćemo gospodin Hadžifejzović i ja opet raditi utakmice reprezentacije u budućnosti. To će biti sigurno.”

U razgovoru sa Hadžifejzovićem kazao je da zna ko će biti nasljednik Edina Džeke u reprezentaciji BiH, ali nije htio da otkrije ime.

“Ja znam koji će igrač biti najbolji u reprezentaciji BiH u budućnosti. Uvijek volim da idem ispred vremena. Taj igrač je tu oko reprezentacije i bit će jedna nova velika zvijezda nakon naših institucija Vede, Džeke i svih ostalih. On je mlad i mogu reći samo da ima veze sa Krajinom.”

Mijajlović je govorio i o tome da je upravo on dao nadimak Zmajevi reprezentaciji BiH, ali i nadimke Vedadu Ibiševiću i Edinu Džeki.

“Svi oni koji me znaju koliko sam ja skroman čovjek, ali zaista u nekim situacijama moram da zaštitim svoj integritet. Da, ja sam dao nadimak Zmajevi. Ja sam to uradio sa Senadom Hadžifejzovićem. Ja sam rekao Vedator i Dijamant.”

(Reprezentacija.ba)