Fudbalski savez BiH je na svojoj zvaničnoj stranici izdao saopštenje u kojem se navodi da se zbog velikog interesovanja domaćih i inostranih pravnih lica produžava rok za dostavljanje pisma namjere i zaključivanje sponzorskog aranžmana sa NS BiH, za Premijer ligu BiH (od 1. 7. 2020. godine do 30. 6. 2023. godine) i muške A i U21 reprezentativne selekcije (od 1. 1. 2021. godine do 31. 12. 2023. godine).

Ugovor o sponzorstvu sa NS/FS BiH bi obuhvatao slijedeće usluge:

  1. Pružanje reklamno-propagandnih usluga na utakmicama Premijer lige BiH, kao i muških A i U21 reprezentativnih selekcija,
  2. Regulisanje prava prenosa/emitovanja, kao i eksploataciju sadržaja utakmica Premijer lige BiH.

U svom pismu namjere zainteresovani domaći i inostrani pravni subjekti su obavezni potvrditi da će tokom trajanja ovog ugovora biti sponzori Premijer lige BiH i muške A i U21 reprezentativne selekcije.

Zanimljivo da je prije nekoliko dana NS BiH pozvao sve zainteresovane pravne subjekte sa sjedištem na teritoriji BiH, ali sada pravo imaju da apliciraju i inostrani pravni subjekti.

Pisma namjere sa konceptom prijedloga zajedničke saradnje zainteresovani domaći i inostrani pravni subjekti su dužni dostaviti najkasnije do 26.06.2020. godine na adresu:

NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BIH
ul. Bulevar Meše Selimovića br. 95,
71000 Sarajevo

ili na e-mail adresu: lejla.hamza@nsbih.ba

(Reprezentacija.ba)