Malmo je prije nekoliko dana pobijedio Mjallby sa 2:0, a fudbalska javnost u švedskoj dala je dosta pažnje mladom stoperu Malmea Anelu Ahmedhodžiću (21).

Ahmedhodžić je prošao sve selekcije Švedske, te u januaru ove godine igrao i za A reprezentaciju. Još uvijek ima priliku, ali i želju da nastupi u za BiH, pa ga je nedavno po nalogu Dušana Bajevića kontaktirao Zvjezdan Misimović.

Švedi o njemu imaju visoko mišnjenje.

“On može biti budućnost odbrane repreznetacije Švedske u budućnosti. Odlično je igrao protiv Mjallbya, kako u duelima, ali isto tako i u iznošenju lopte bio je puno samopouzdanja” smatra bivši fudbaler i ekspert SVT televizije Daniel Nanskog.

“U budućnosti nije nemoguće da postane reprezentativac. Ako pokazujete ovakvu mirnoću u igri sa svim pritiscima, onda to vrijedi pohvaliti. Ako može ostati ovakav, a uz to nastaviti napredovati, onda je jasno da se može nadati novim mogućnostima u karijeri” poručila je Therese Stromberg koja je također stručni komentator za švedsku televiziju.

“Igrao sam mirno i stabilno. To je moj posao i trudim se obaviti ga dobro.” poručio je i sam Anel Ahmedhodžić.

Reprezentacija.ba je jučer donio informacije o tome šta je Zvjezdan Misimović razgovarao sa Anelom Ahmedhodžićem i njegovim ocem Mirsadom, a čini se da se za definitivnu odluku čeka jasan poziv Dušana Bajevića.

(Reprezentacija.ba)