Mostarski Velež je danas počeo sa pripremama za narednu sezonu, a trener Feđa Dudić je govorio za Velež TV o planu priprema, prijateljskim susretima, ali i pojačanjima.

“Što se tiče plana i programa, danas smo počeli i trenirat ćemo u Vrapčićima do 8. jula. Nakon toga putujemo u Kupres gdje ćemo biti na pripremama do 18. jula. Slijedi povratak u Mostar i tu ćemo se spremati za početak prvenstva. Dogovorili smo tri prijateljske utakmice. Protiv Želje igramo 1. jula na Grbavici, zatim sa GOŠK-om 5. jula u Gabeli te ćemo 10. jula igrati protiv Tuzla Cityja na Kupresu”, rekao je Dudić.

Velež je ostao bez najboljeg igrača Nusmira Fajića, dok je upitan ostanak stopera Koste Maneva.

“Pojačanja će biti. Ostali smo deficitarni na nekim pozicijama. Trenutno nam trebaju igrači na dvije ili tri pozicije. Još uvijek ne znamo da li će ostati Kosta Manev. Prioritet nam je pozicija napadača i tu ćemo naći adekvatno rješenje. Također, moraćemo pronaći i igrača na lijevom bočnom da bude alternativa Ćiviću”, kazao je trener Veleža i prokomentarisao eventualni odlazaka brazilskog napadača Brandaa:

“Brandao ima ugovor i za sada ostaje sa nama. Nijedna zvanična ponuda nije stigla za njega. Brandao je dao 10 golova i ima dobru sezonu iza sebe. Naravno, ako bi došla zadovoljavajuća ponuda onda bih porazgovarali o eventulanom transferu.”

(Reprezentacija.ba)