BiH će 8. oktobra u Zenici igrati protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža za odlazak na EURO, a eventualno finale je zakazano za 12. novembar.

UEFA donijela zvaničnu odluku o baražu, BiH protiv Sjeverne Irske igra 8. oktobra

Selektor našeg nacionalnog tima Dušan Bajević kazao je da je od velike važnosti da naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i da budu spremni pred baraž.

„Moramo prihvatiti to što je ponuđeno. Mi smo jasno rekli šta je naš cilj i još jednom ću ponoviti da je to odlazak na EURO. Važno nam je da naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i da dođu spremni na okupljanje. Nastavićemo kao i do sada da održavamo komunikaciju sa igračima te da dijelimo razmišljanja i zadatke”, kazao je Bajević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i dodao:

“S obzirom na to da su dueli u Ligi nacija zakazani ranije, gostujemo u Italiji a onda kod kuće igramo sa Poljskom, imaćemo priliku već da neke stvari probamo prije utakmice sa Sjevernom Irskom. U svakom slučaju moramo se dobro pripremiti, biće teško, ali nema odustajanja od onoga što smo zacrtali. Važno je samo da se stabilizuje ova situacija sa koronom i da se počne normalno trenirati i igrati.“

(Reprezentacija.ba)