Teremini baraža za EURO i susreti Lige nacija su jedna od glavnih tema današnjeg sastanka Izvršnog komiteta UEFA-e.

Sjevernoirski Belfast Telegraph piše, pozivajući se na izvore iz UEFA-e, da će se baraž za EURO igrati u oktobru ove godine.

Prema navodima ovog medija Bosna i Hercegovina će 14. oktobra u Zenici u polufinalu baraža UEFA B Lige nacija ugostiti Sjevernu Irsku.

Finale baraža za odlazak na EURO trebalo bi se odigrati u novembru ove godine.

Drugi polufinalni par UEFA B Lige nacija čine Slovačka – Republika Irska.

Pomoćnik Dušana Bajevića, Adnan Čustović nedavno je u razgovoru za Reprezentacija.ba istakao kako su želje našeg stručnog štaba da se baraž za EURO 2020 ne igra u septembru, nego u oktobru i novembru.

“Puno reprezentacija ne želi u septembru da igra tako važne utakmice poput baraža. Mislim da bi za sve nas bilo dobro da u septembru budu neki susretu Lige nacija ili prijateljski dueli da se što bolje spremimo. Druge selekcije imaju nepoznanice u vezi naše reprezentacije, jer mi imamo novi stručni štab. S druge strane, Sjeverna Irska još uvijek nema selektora, Republika Irska je također promijenila selektora i to su određene nepoznanice i za nas. Tako da mislim da bi bilo dobro da se u septembru odigra Liga nacija ili prijateljski mečevi, a onda u okboru ili novembru da igramo baraž.” poručio je Adnan Čustović nedavno za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)