Opsajd u stručnom štabu. Umjesto na pressici nakon pobjede nad Poljskom u Dublinu, mi smo se s Adnanom Čustovićem, pomoćnikom selektora fudbalske reprezentacije BiH Dušana Bajevića, našli u našem virtualnom studiju i pričali o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Govorio je o aktivnostima stručnog štaba, planu utakmica na jesen, ali i promjenama koje misle napraviti u taktici naše reprezentacije. Konkretno je odgovarao na pitanja vezana za spisak reprezentacije, ali i formi kakvoj se nalazi sam Dušan Bajević s obzirom da nije radio više godina. Neizostavno je bilo govoriti i o disciplini kakvu traži Bajević.

Naravno prisjetio se i svog pogotka protiv Turske, ali i ispričao kako je sa fudbalom počeo u izbjegličkom kampu u Sloveniji, gdje je zbog fudbala ostavio građevinski fakultet.

Na kraju je otkrio svoju formulu – sistem igre treba prilagoditi igračima koji su u tom trenutku u najboljoj formi.

Još uvijek niko ne zna kako će se i kada igrati baraž za plasman na Evropsko prvenstvo i hoće li prethodno biti igrane utakmice Lige nacija, ali u svakom slučaju je pozitivno da je stručni štab dobio više vremena da se pripremi za utakmice. Kakva je podjela poslova u Bajevićevom stručnom štabu? Koliko smo spremni za Sjevernu Irsku i koji je recept za pobjedu? Da li je problem to što su i oni promijenili selektora? Koliko se teško pripremati za eventualnu finalnu utakmicu? Koliko su moguće velike promjene na spisku? Šta možemo očekivati od Dušana Bajevića kada su u pitanju sistem i pristup igri? Kako novi stručni štab gleda na probleme s atmosferom i disciplinom? Zašto nemamo novog trenera golmana? Kako je Adnan Čustović zaigrao za reprezentaciju i koliko mu znači gol protiv Turske? Šta nije funkcionisalo u Beverenu, a šta u Oostendeu? I kakve su mu ambicije za budućnost? Opsajd, XXIX.

(Reprezentacija.ba)