Novinar Al Jazeere Balkans Emir Delić prisjetio se intervjua, koji je radio za Hayat, sa Sejadom Salihovićem u Njemačkoj.

Delić je 2008. godine napravio pravu ekskluzivu i u vrijeme najveće popularnosti Ibiševića, Salihovića, DŽeke i Pjanića otputovao u Njemačku i na licu mjesta napravio intervjue sa njima.

Ono što je zanimljivo, Sejadu Salihoviću je to bio jedan od dva javna nastupa, jer je zbog svog lošeg bosanskog jezika bio na meti šala svojih prijatelja i saigrača u reprezentaciji.

Salihovićev drugi javni nastup bio je 2012. godine uoči utakmice protiv Litvanije kada ga je Safet Sušić zajedno sa Asmirom Begovićem pozvao na press konferenciju. Zvjezdan Misimović i još neki igrači došli su među novinare tada kako bi snimali Salihovićev govor. Sve je prošlo uz puno smijeha.

Sa bosanskim jezikom u reprezentaciji problema ima i Sead Kolašinac, ali još uvijek nije skupio hrabrosti poput Sejada Salihovića da izađe u javnost i kaže neku rečenicu na maternjem jeziku.

Inače je u reprezentaciji BiH bila normalna praksa da se međusobno govori na njemačkom jeziku kada se na okupu nađu Bajramović, Ibišević, Salihović, Misimović, Zukanović…

(Reprezentacija.ba)