Stoper Hajduka i nekadašnji igrač FK Sarajevo Nihad Mujakić (22) objavio je na Instagramu fotografiju sa svojom djevojkom, a nije ni slutio kako će bivši kapiten bordo kluba Ivan Tatomirović iskoristiti za provokaciju gradskim rivalima.

Fotografija koju je objavio Mujakić je iz zimskog perioda pa i djevojka i on imaju vunene kape na glavi. Dovoljno da duhoviti Tatomirović u stilu tradicionalnih prepucavanja bordo i plavih navijača napiše “Jel ovo prozivaš štrumfove? Došao po decembarsku platu!” aludirajući na situaciju u kojoj fudbalerima i administraciji FK Željezničar plate kasne mjesecima.

FK Željezničar se nalazi u finansijskoj krizi od prošle godine kada su ostali bez značajnog novčanog iznosa od učešća u Europa Ligi. Do te situacije je došlo jer im FS BiH nije izdao licencu za učešće u europskim takmičenjima zbog propusta izmirivanja dugova.

Ove godine Željo je uz sve probleme ipak uspio dobiti licencu FS BiH za učešće u Europi, pa se očekuje kako će novčana injekcija od europskih utakmica izvući klub iz finansijske krize. Uz to FK Željezničar će od ove sezone nositi dresove Macron, a bivši član uprave Mirza Ustamujić istakao je kako je ugovor Želje i Macrona najveći u historiji bh. sporta, što bi značilo da je veći od onog višemilionskog koji je FS BiH prije Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. potpisao sa Adidasom.

Tatomirović je za Sarajevo odigrao 138 utakmica i osvojio ligu i kup, a od ove sezone igra za litvatski Zalgiris sa kojim je osvojio superkup.

(Reprezentacija.ba)