Četiri mjeseca prošlo je od prve polufinalne utakmice Kupa Italije između Juventusa i Milana koja je završena 1:1.

Večerašnji susret u Torinu prvi je meč u Italiji nakon početka korona krize koja je ovoj državi, posebno sjeveru, nanijela velike štete i odnijela hiljade života.

Utakmica će se igrati pred oko 300 ljudi, većinom članova oba tima i osoblja na stadionu, no na takve uslove smo već navikli sa Bundesligom, pa se talijanski novinari više bave fudbalskim temama nego korona ambijentom.

Jedna od tih tema su naravno sastavi koji su nam vrlo zanimljivi jer u Juventusu igra naš Miralem Pjanić, a u Milanu naši Asmir Begović i Rade Krunić.

Većina najvećih talijanskih medija najavila je Pjanića u prvih 11 Juventusa, dok Tuttosport piše kako je Miralem upravo posljednja dilema trenera Sarrija. Nažalost, nijedan medij nije najavio Begovića i Krunića u prvih 11 Milana.

JUVENTUS (4-3-3): Buffon; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanić, Bentancur; Douglas Costa, Dybala, Cristiano Ronaldo.

MILAN (4-2-3-1): Donnarumma; Conti, Kjaer, Romagnoli, Calabria; Kessie, Bennacer; Paquetá, Bonaventura, Calhanoglu; Rebić.

Kladionica Mozzart vjeruje u trijumf Juventusa, pa kvota na jedinicu u ovom meču iznosi 1.60. S druge strane eventualna pobjeda Milana bila bi veliko iznenađenje i ne čudi kvota od 6.25 na dvojku.

Utakmica počinje u 21,00 sati uz direktan prijenos na Sport Klub 1.

U drugom polufinalnom meču dan kasnije susrest će se Napoli i Inter. U prvom meču Napoli je slavio u Milanu sa 0:1.

(Reprezentacija.ba)