Korona kriza uveliko je poremetila sve fudbalske kalendare, ali je selektor U21 BiH Slobodan Starčević odlučio da ne sjedi skrštenih ruku. U Zenicu je pozvao najbolje mlade bh. igrače koji u ovom trenutku jedini mogu doći na okupljanje, tačnije najbolje U21 igrače iz BiH.

Pozvani su najbolji mladi igrači iz domaćeg prvenstva, a selektor je najavio kako će ovo okupljanje, te nekoliko zajedničkih treninga od 22. do 27. juna goditi ekipi za još bolje međusobno upoznavanje i uigravanje. Ujedno kako je naša liga jedina koja je prekinuta, igračima će goditi ovo okupljanje kao uvertira u pripreme za novu sezonu.

Ono što je zanimljivo da se na ovom spisku nalazi čak pet igrača FK Sarajevo koji su u svom klubu igrali za prvi tim.

To su Vladan Kovačević, Halid Šabanović, Selmir Pidro, Besim Šerbečić, Đani Salčin i Zinedin Mustedanagić.

Afirmisanjem mladih igrača FK Sarajevo definitivno jača svoj klub na duge staze, jer klubovi u BiH mogu napraviti iskorak samo ako se počnu organizovati kao razvojni centri za mlade kvalitetne fudbalere, na kojima će kasnije zaraditi kroz prodaju na međunarodno tržište.

Činjenica da jedan mladi igrač ima barem nekoliko nastupa za seniorski tim koji je šampion države, te uz to nosi dres mlade repreznetacije, do nebesa diže vrijednost fudbalera na međunarodnom tržištu.

Naravno, prvi koraci su moderna edukacija fudbalskih trenera koji će od naš neiscrpan talenat pretvarati u kvalitetne fudbalere.

Dobitna kombinacija za sve.

(Reprezentacija.ba)