Većinski vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam poslao je video poruku iz Vijetnama u kojoj je čestitao na novoj tituli prvaka BiH svim igračima, osoblju i upravi kluba, ali i navijačima Sarajeva.

Pogledajte kako je bilo na proslavi FK Sarajevo

Nam je u svojoj poruci uputio i izvinjenje bivšem treneru Husrefu Musemiću, jer se nije uspio s njim sastati tokom smjene.

“Dobro veče svima. Želim vam sve najljepše iz Vijetnama. Nadam se da ste tokom pandemije korona virusa zdravi i na sigurnom. Znam da je večeras posebna noć za sve nas koji volimo FK Sarajevo. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima, svim mojim igračima, osoblju, upravi i navijačima za podršku tokom sezone. Bilo je teško. Svi su bili pod velikim pritiskom, a danas smo dobili nagradu za to. Zahvale ću uputiti svim trenerima i njihovim stručnim štabovima. Posebna zahvalnost ide Husrefu Musemiću. On je bio dugo sa nama, a imao je velike zasluge za osvajanje titule. Želim mu uputiti i izvinjenje, jer se nisam uspio sastati sa njim tokom smjene. Žao mi je. Želim se zahvaliti i Vinku Marinoviću, koji je ekipu preuzeo početkom godine i omogućio da se ovo ostvari. Hvala ti Vinko. Posebna zahvala ide timu, svim igračima. Ušli su svim svojim srcem u ovo te išli korak po korak da ostvare ovu pobjedu”, rekao je Nam i dodao:

“Posebnu i najveću zahvalnost iz dubine srca dugujem svim navijačima FK Sarajevo koji su uvijek bili sa nama. Pamtim kraj 2019. godine, primio sam mnogo poruka putem Facebooka. Mnogi su bili ljuti i razočarani mojim postupcima i postupcima uprave. Prihvatam da to navijači rade zato što vole klub, hvala vam. I kad ste ljuti i kad ste sretni, hvala vam za podršku. Molim vas samo jedno, ostanite uz FK Sarajevo, bez obzira na sve. Još jednom, hvala vam svima, ja volim FK Sarajevo.”

https://www.youtube.com/watch?v=9EVkBLb0olg&feature=emb_title

(Reprezentacija.ba)