FK Sarajevo je novi prvak Bosne i Hercegovine, a večeras će na ulicama glavnog grada BiH proslaviti titulu.

Bivši fudbaler Bordo tima Mirza Kapetanović vjeruje da bi Sarajevo bilo šampion i da se nastavila Premijer liga Bosne i Hercegovine.

“Sarajevo bi bilo prvak i da se nastavilo. Mislim da je ekipa veoma dobra te da bi Sarajevo odbranio titulu i da se odigralo prvenstvo do kraja. Naravno, ove odluke nisu bile u domenu Sarajeva, Želje i drugih klubova. Jednostavno moralo se prekinuti zbog zdravlja”, kaže član šampionske generacije FK Sarajevo iz 1985. godine za Reprezentacija.ba portal i govori kako će sa svojim prijateljima večeras proslaviti titulu šampiona:

“Redovno se sastajem sa saigračima iz moje generacije, a danas ćemo se naći u gradu, popričati i naravno na svoj način proslaviti titulu. Drago nam je što je Sarajevo šampion. Naravno, ja bih volio da se prvenstvo nastavilo, ali odluka je donesena i mora se poštovati.”

Bivši igrač Sarajeva smatra da FK Sarajevo treba davati šansu mladim igračima, jer je to, prema njegovom mišljenju, perspektiva aktuelnog prvaka BiH:

“U narednim godinama mladi bi morali dobijati više šanse i to je jedina i ispravna prilika. Ne znam kojim igračima ističe ugovor u Sarajevu na kraju sezone, ali moje mišljenje je da je perspektiva Sarajeva u omladinskom pogonu.”

(Reprezentacija.ba)