Hrvatska fudbalska liga nastavit će se nakon gotovo tri mjeseca pauze zbog korona krize.

Posljednje kolo odigrano je 9. marta, a Hajduk našeg Nihada Mujakića će u petak (5. juni) na Poljudu u okviru 27. kola HNL-a u gostiti Inter iz Zaprešića.

Kladionica Mozzart u svojoj ponudi daje prednost Hajduku, pa kvota na jedinicu iznosi 1.15. Eventualna pobjeda Intera bi bila senzacija i nije ni čudo što je kvota na dvojku čak 15.00.

Igor Tudor, trener Hajduka, ističe da njegov tim želi da pobjedi u svakoj utakmici do kraja sezone.

“Svi se veselimo toj utakmici. To je ono zbog čega radimo i živimo. Posebna priča je igrati bez navijača. To mi nikada nije bilo ugodno i otežavajuća je okolnost za domaću ekipu. Ipak, mi moramo opravdati ulogu. Možete očekivati najbolji Hajduk u ovom trenutku. Imamo 10 utakmica i svaku želimo pobijediti. Igrači su u dobrom stanju, motivirani su i željni”, kazao je Tudor uoči duela sa Interom i otkrio da će biti nekoliko promjena u početnoj postavi:

“Ne volim isticati pojedince, ali bit će tri, četiri nova imena. Oni su se nametnuli, tu su, ali u fudbalu se sve mijenja u nekoliko trenutaka. Želim dobiti pobjednički mentalitet od ekipe. Ovoj generaciji to fali, to je ono što smo vidjeli u Jordanovom dokumentarcu The Last Dance. To želim vidjeti i idemo u tom smjeru da to poboljšamo.”

Dodajmo i da će se susret Hajduk – Inter igrati bez prisustva gledalaca.

(Reprezentacija.ba)