Selektor naše fudbalske selekcije Dušan Bajević održao je danas online sastanak sa svojim saradnicima.

Na sastanku se govorilo o radu stručnog štaba u specifičnim okolnostima izazvanim pandenijom korona virusa.

Tema je bio i širi spisak potencijalnih kandidata za A reprezentaciju BiH, ali i nastupi igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju naši reprezentativci, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu.

„Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža. Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa korona virusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači”, kaže Bajević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i dodaje da su svi usmjereni ka jednom cilju, a to je plasman na EURO:

„Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Europsko prvenstvo“.

Bajević je na kraju zaključio da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.

(Reprezentacija.ba)