Izvršni odbor NS BiH je u ponedjeljak (1. juni) potvrdio odluku Takmičarske komisije o prekidu Premijer lige BiH, a Zvijezda 09 je kao posljednjeplasirana ispala iz društva najboljih.

Izvršni odbor odlučio: FK Sarajevo prvak BiH

Čelnici ovog kluba su održali press konferenciju za medije u Bijeljini i kazali da su angažovali ozbiljne advokate kako bi se izborili za svoja prava.

“FK Zvijezda ne prihvata odluku koja je donesena. Još nismo dobili zvaničnu odluku od NS BiH. Matematički nismo ispali i bili smo spremni da se borimo za opstanak. Čekamo odluku, a imamo razrađene tri ili četiri varijante u kom pravcu će ići dalje ovaj klub. A sigurno da će biti, jači, bolji i uspješniji. Samo neće biti naivan kao do sada. Ovo sve što se radi, radi se direktno na štetu Zvijezde 09 koja, jako je važno, ima i licencu za europska takmičenja Ozbiljnu advokatsku kuću smo angažovali, nećemo stati na ovome jer mislimo da je naše nezadovoljstvo ovakvom situacijom potpuno opravdano”, kaže Aleksandar Vuković, član Upravnog odbora FK Zvijezda 09.

Predsjednik kluba Boris Stanišić ističe da je prema njegovim informacijama Izvršni odbor NS BiH nije ni raspravljao o mogućem nastavku lige.

“Izvršni odbor NSBiH, kako čujem, nije imao ni preglasavanje, nego je to sve urađeno nekako da se ne zna ni kako ni šta. Nije se raspravljalo o tome uopšte. Imam osjećaj da se o tome sve znalo i par mjeseci ranije. Ako uzmemo Srbiju koja je imala u Ligi 14 klubova, nikoga nisu izbacili. Naprotiv, Liga je proširena na 16 klubova. Kod nas je 12 klubova, nije mi jasno šta se desilo, ni šta bi se desilo da su Ligu proširili na 14 klubova?”, pita se Stanišić.

(Reprezentacija.ba)