NK Čelik je sinoćnjom odlukom Takmičarske komisije NS BiH ispao iz Premijer lige BiH, a danas su predstavnici zeničkog kluba održali sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

Izvršni odbor odlučio: FK Sarajevo prvak BiH

Kasumović je kazao da je još prije mjesec dana znao da će se liga prekinuti i da će Čelik ispasti u niži rang.

“Želim kao gradonačelnik da izrazim negodovanje Izvršnog odbora NS BiH koji je na zahtjev RS prekinuo takmičenje u BiH iako imamo najbolju epidemiološku situaciju u regionu. Prije mjesec dana ja sam rekao ljudima iz NS BiH da se liga neće nastaviti zbog toga što je Borac na poziciji koja vodi u Europu. Nažalost, politika je uticala na tu odluku. Danas sam razgovarao sa v.d predsjednika NK Čelik i navijačima. Grad Zenica za sport godišnje izdvaja dva miliona KM”, rekao je Kasumović i dodao:

“Čelik je sinonim grada, ali je težak bolesnik koji se 20 godina bori sa tom bolešću i nije bilo izlaza. U Čeliku ima previše krimininala i tražim da se to ispita, ali moramo imati sigurnost u ovu državu da znamo da li je bilo kriminala u Čeliku ili ne. Treba završiti agonoju. Imamo dovoljno sredstava i finansirat ćemo istragu. Neću imati predstavnika u Čeliku, neću imati uticaja i osigurat ćemo sredstva kada budemo imali revizorski uviđaj. Kada bude analiza, tačno ćemo znati kome se dugovalo, jer nemoguće je da su ovi potpisivali ugovore pa se nekom igraču duguje i po 500.000 KM. Pa nije ovo Real Madrid. Treba se sve vratiti u normalnu mjeru i to je to.”

(Reprezentacija.ba)