Talijanski novinari nedavno su pisali kako je Amer Gojak (22) želja Fiorentine, nakon čega je Zdravko Mamić objavio kako ne misli prodati našeg reprezentativca jer želi u narednim sezonama imati jaku ekipu.

Zagrebačke “Sportske Novosti” saznaju da je mogućnost za Gojakov ostanak u Dinamu ipak vrlo mala jer pred vratima sa ponudom stoji nekoliko klubova iz najjačih liga Europe.

“Interes Fiorentine je opet aktuelan i vjeruje se da bi Gojak zaista mogao u Serie A. No, nije samo Fiorentina u igri. Dinamov veznjak ima ponude iz još dva italijanska kluba, te iz Primere i Bundeslige.” pišu Zagrepčani.

Iako u Dinamu još nikad nije imao sezonu u kojoj je mogao računati na garantovano mjesto u prvih 11 i misliti samo na fudbal, Gojak je prošle sezone bio odličan u Ligi Šampiona, pa su Španci otkrili kako je čak i Barcelona zadužila posebne skaute da ga prate i kontaktirala njegovu porodicu.

I u reprezentaciji čim je dobio pravu priliku, odmah je pokazao odlične nastupe, pa je na kraju kvalifikacija u četiri utakmice zabio četiri gola i tri puta asistirao. Sve to je dodatno zagrijalo velike klubove.

Ugovorom je za Dinamo vezan do 2022. godine. Mamić zna kakvog dragulja ima u ekipi, pa je sigurno da ga niko neće dobiti za male novce.

(Reprezentacija.ba)