VIDEO/ Marko Topić: Nisam igrao za reprezentaciju jer moji menadžeri nisu poslali poklon ljudima iz saveza

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Nostalgični Opsajd. Marka Topića svi pamte po onom golu Hrvatskoj na Mediteranskim igrama u Bariju 1997., ali njegova je reprezentativna karijera zapravo mnogo više od toga.

Započeo ju je kod Džemaludina Mušovića koji ga je ugrabio od Ćire Blaževića, da bi je završio kod Ćire. Zašto je reagovao tako burno tog dana u Brindisiju? Kako je uopće dospio u reprezentaciju? Po čemu pamti svoje početke u nacionalnom timu? Zašto je morao otići iz reprezentacije kada je igrao najbolji nogomet na klupskom nivou? Šta mu je tražio Ahmed Pašalić? Kako ga je Marko Naletilić doveo do Milana? Da li je to bio preveliki zalogaj za njega i kaje li se sada? Zašto su stvari pošle po zlu u Wolfsburgu? Zbog čega je najviše uživao igrati u Rusiji? Kakve su mu ambicije u trenerskom poslu? Zašto misli da Papetu treba napraviti spomenik? I šta bi on sam promijenio ako bi jednog dana bio selektor Bosne i Hercegovine? Opsajd, XXV.

Govorio je o tome da su mu traženi novci da igra za Bosnu i Hercegovinu, naružio igrače koji tek nakon dugo godina govore o istini o nepoštenim odnosima u reprezentaciji, te ponovo pitao kako je moguće da niko iz njegovog tima u Bundesligi nije bio u reprezentaciji.

Podvukao je kako Vedad Ibišević sigurno može puno dati za BiH, te kako nikada nije dobio dovoljnu minutažu da postigne još koji veliki gol za BiH.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
26.05.2020. 21:26

sta reci nego sramota

Marshall
26.05.2020. 22:57

Znao sam za ovu sramotu. Tebi Marko svaka cast jer si javno progovorio o lopovims iz saveza. Nazalosr ni danaa situacija nije bolja. Fotelje niko ne napusta odkada smo u zatvor otjerali Usanovica i ekipu . Begic paralelno radi 2 posla(za neupucene aerodrom u SA i savez). Igraci se guraju preko menadzera a to Begic masno unovci i dijeli tal sa foteljasima koji kao ni on ni u mladosti nisu imali dodirne tacke sa futbalom. Zao mi je samo Svaba Bajevica i ekipe koja je na svoj obraz i postenje kao i ugled u svijetu oformila komitet za stabilizaciju. Da… Read more »