Nostalgični Opsajd. Marka Topića svi pamte po onom golu Hrvatskoj na Mediteranskim igrama u Bariju 1997., ali njegova je reprezentativna karijera zapravo mnogo više od toga.

Započeo ju je kod Džemaludina Mušovića koji ga je ugrabio od Ćire Blaževića, da bi je završio kod Ćire. Zašto je reagovao tako burno tog dana u Brindisiju? Kako je uopće dospio u reprezentaciju? Po čemu pamti svoje početke u nacionalnom timu? Zašto je morao otići iz reprezentacije kada je igrao najbolji nogomet na klupskom nivou? Šta mu je tražio Ahmed Pašalić? Kako ga je Marko Naletilić doveo do Milana? Da li je to bio preveliki zalogaj za njega i kaje li se sada? Zašto su stvari pošle po zlu u Wolfsburgu? Zbog čega je najviše uživao igrati u Rusiji? Kakve su mu ambicije u trenerskom poslu? Zašto misli da Papetu treba napraviti spomenik? I šta bi on sam promijenio ako bi jednog dana bio selektor Bosne i Hercegovine? Opsajd, XXV.

Govorio je o tome da su mu traženi novci da igra za Bosnu i Hercegovinu, naružio igrače koji tek nakon dugo godina govore o istini o nepoštenim odnosima u reprezentaciji, te ponovo pitao kako je moguće da niko iz njegovog tima u Bundesligi nije bio u reprezentaciji.

Podvukao je kako Vedad Ibišević sigurno može puno dati za BiH, te kako nikada nije dobio dovoljnu minutažu da postigne još koji veliki gol za BiH.

(Reprezentacija.ba)