Trener švicarskog St. Gallena Peter Zeidler je potvrdio da je nekoliko timova iz Bundeslige zainteresovano za našeg Ermedina Demirovića (22), ali i St. Etienne, desetostruki prvak Francuske.

Zeidler, koji je u sezoni 2017. / 2018. trenirao francuski Sochaux, otkrio je za francuske medije i kako je uopšte došao do toga da dovede Demirovića u St. Gallen.

“Ono što se događa sa Demirovićem je nevjerovatno. Prošle godine sam otišao u Sochaux na proslavu 80. rođendana i pričao sa Pierre-Alain Frauom i Freddyjem Vandekerkhoveom o Ermedinu, koji je tada igrao za Sochaux na posudbi iz Alavesa. Kasnije će Demirović doći kod nas na posudbu i odmah u debiju dati gol. Sada je sa 11 golova u 16 utakmica drugi strijelac švicarske lige. Nažalost, on će nas napustiti na kraju sezone, jer je igrač Alavesa. Znam da ga traže mnogi klubovi iz Bundeslige, ali i St. Etienne”, rekao je Peter Zeidler za francuski Estrepublician.

Demirović je početkom tekuće sezone stigao iz Alavesa na posudbu u St. Gallen i odigrao fantastičnih 16 utakmica.

Zabio je devet golova, dodao četiri asistencije i bez dileme je jedan od najboljih igrača švicarske Superlige.

Njegov St. Gallen je pred prekid prvenstva zbog korona krize bio na prvom mjestu.

Ermedin ugovor sa Alavesom ima do ljeta 2021. godine, ali je gotovo sigurno da će narednu sezonu dočekati u novom klubu.

(Reprezentacija.ba)