Marko Elsner, bivši reprezentativac Jugoslavije i Slovenije, preminuo je u 60. godini života, a sahrana je održana u petak u Ljubljani.

Elsner je prema mišljenju mnogih bio jedan od najboljih fudbaler u 80-im godinama u Jugoslaviji, a s njim je u selekciji bivše države nastupao i nekadašnji bh. selektor Mehmed Baždarević.

Baždarević je u razgovoru za slovenačke medije kazao da je Elsner bio sjajan čovjek i da je igrao fudbal na način koji mnogi nisu mogli razumjeti.

“Bio je sjajan čovjek. Dobar čovjek. Gospodin koji je igrao fudbal na način koji mnogi nisu razumjeli. Hvala mu na svemu što je dao svima nama koji smo igrali s njim i hvala mu za sve što je dao fudbalu na području bivše Jugoslavije, u Sloveniji, ali i šire. Posljednji pozdrav mom saigraču, mom prijatelju i mom bratu. Neka počiva u miru. Izražavam iskrenu sućut njegovoj porodici”, rekao je Baždarević za slovenački list Ekipa24 i dodao:

“Zvali smo ga Marek i tata. Kada je zagustilo, kada je bilo teško, on je uvijek znao šta učiniti. Znao nas je smiriti, kako na terenu tako i van njega. Bio je vrlo pozitivna osoba s dječijim osmijehom koji nikada nije nestao. Iako je izgledao mirno, imao je sjajnu energiju koju je znao prenositi i na ostale. Bilo je zaista toliko lijepih trenutaka sa Marekom.”

(Reprezentacija.ba)