Reprezentacija BiH u PES 2020 od 12,30 sati protiv Njemačke igra prvu utakmicu na eEURO 2020 koje organizuje UEFA. Predstavljaju nas kapiten Feđa Đedović i Igor Zečević ozvaničeni ispred FS BiH.

Live prijenos možete pratiti putem Youtube kanala našeg kapitena Đedovića, a tokom prijenosa možete osvojiti potpisani dres Edina Džeke. Tačne upute čekaju vas prije prijenosa.

Ako pobjedimo Nijemce, onda igramo u 17,00 sati protiv pobjednika drugog duela naše grupe Španija – Rumunija, a ako izgubimo – u 14,00 protiv poraženog Španija – Rumunija.

U slučaju da jednu utakmicu pobijedimo, a drugu izgubimo, u 20,00 sati igraćemo za plasman dalje. Dvije pobjede garantuju plasman dalje, dok dva poraza ispadanje. Završnica turnira igraće se u nedjelju.

„Trenirali smo naporno, više od očekivanog i onoliko koliko su nam to naše redovne obaveze dozvolile. Imali smo dosta pripremnih utakmica, analizirali smo protivnike koliko smo mogli i sada nam preostaje završni turnir koji dočekujemo spremno. Ja kao kapiten garantujem da ćemo dati sve od sebe da se domognemo nokaut faze, a tamo je sve moguće. Iskreno, priželjkujem barem polufinale, ali i sam plasman na Euro je velika stvar s obzirom na to koliko se u Esport ulaže u Bosni i Hercegovini.“ poručuje kapiten Feđa Đedović.

„Potrudili smo se da svo slobodno vrijeme iskoristimo za kvalitetne trening utakmice protiv najboljih reprezentacija Evrope. Mislim da smo spremni i očekujemo da prođemo grupu, a onda možda polufinale ili finale, što da ne.“ govori njegov saigrač Igor Zečević.

BiH se na EURO 2020 našla nakon kvalifikacija u kojima su osvojili prvo mjesto u grupi C ispred Kazahstana, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Švicarske.

(Reprezentacija.ba)