FK Velež objavio je video snimak prvog zajedničkog treninga njihove ekipe nakon više od dva mjeseca pauze usljed korona krize.

Prije treninga izvršena je detaljna dezinfekcija svlačionica i svih drugih prostorija stadiona Rođeni, kao i dezinfekcija sportskih rekvizita i samih fudbalera.

Nakon lošeg starta sezone, Velež je sa novim trenerom Feđom Dudićem ostvario možda i najbolje rezultate u nastavku takmičenja, pa se svi Veležovci nadaju nastavku BHT Premijer lige, iako su u FS BiH pesimstični po tom pitanju.

Više od sreće zbog ponovnog okupljanja ekipe, kod Feđe Dudića bio je prisutan žal zbog trenutne situacije po kojoj se odlukom institucija u RS-u BHT Premijer liga navjerovatnije neće ni nastaviti.

“Jedva čekamo da krenemo raditi, ali imamo veliku neisvjesnost jer se špekuliše da će liga biti prekinuta i da ćemo raditi samo ove sedmice. Prema našim informacijama, ali i onome što je rekao generalni sekretar Adi Đemidžić liga će se prekinuti. Ako on tako izjavi, šanse oko nastavka su male” govori Dudić.

“Mi ćemo se ove sedmice konsultovati i razgovarati, pripremati za sljedeću sezonu… Nismo bili za to, ostaje žal jer smo željeli da se sve završi na terenu, ali nije sve do nas i neki drugi se pitaju. Moramo prihvatiti ono što jeste” ogorčen je šef struke Veleža.

Rođeni su trenirali na stadionu na kojem se gradi punom parom već mjesecima, a koji će od naredne sezone imati sigurno sasvim novi izgled sa novoizgrađenom navijačkom tribinom vrijednom oko dva miliona KM.

(Reprezentacija.ba)