Muhamed Bešić (27) govorio je za BBC Sports o svom životu, a sve je obradovao da je tokom korona krize dobio sina.

“Prije dvije sedmice dobio sam sina, pa mi je izolacija odgovarala da provedem više vremena sa svojom porodicom” priča Bešić koji sa suprugom već ima jednu kćerku.

Bešić je govorio o vjeri, ali i važnosti odricanja koja mu je konkretno pomogla i u samom sportu.

“Imao sam puno povreda, tako da sam se prebacio na vegetarijansku hranu, uz vrlo malo mesa i ribe u ishrani.” otkrio je Bešić.

Muhamed je sa tek napunjenih 18 godina debitovao za BiH kod Safeta Sušića, ali je tek 2014. na Svjestkom prvenstvu dobio veliku popularnost nakon čega je potpisao višemilionski ugovor sa Evertonom. Ipak, priča da novac sam po sebi nije donio sreću.

“Novac i materijalne stvari su bili moj problem. U tri godine promijenio sam 14 automobila. Kupio sam Lamborghinija, sjedio u njemu i razmišljao “ok, a šta sad?”. Bio sam prazan, isto kao i u svom prvom starom autu. Tada se sve preokrenulo i bilo je to stvarno nevjerovatno. Stalno se molim Bogu da se što bolje nosim sa tim stvarima.” rekao je Muhamed Bešić za kraj.

Muhamed Bešić trenutno igra za Sheffield United u koji je posuđen iz Evertona. Ove sezone odigrao je 605 minuta u 13 utakmica i zabio jedan gol u FA Kupu. Za BiH odigrao je 44 utakmice, posljednju u novembru protiv Lihtenštajna.

(Reprezentacija.ba)